Приватне акціонерне товариство "Торговельно-підприємницький центр"

Код за ЄДРПОУ: 05414775
Телефон: (044)257-50-00
e-mail: t.jaremenko@tpcentre.com.ua
Юридична адреса: 03022, м.Київ, вул.Васильківська, 34
 

Річний звіт за 2012 рік

9. Інформація про дивіденди

За результатами звітного періоду За результатами періоду, що передував звітному
за простими акціями за привілейованими акціями за простими акціями за привілейованими акціями
Сума нарахованих дивідендів, грн. 0 0 480165.84 0
Нараховані дивіденди на одну акцію, грн. 0 0 0.02 0
Сума виплачених дивідендів, грн. 0 0 393319.75 0
Дата складення переліку осіб, які мають право на отримання дивідендів     18.04.2012  
Дата виплати дивідендів     25.04.2012  
Опис Порядок та строки виплати дивiдендiв акцiонерам
Публiчного акцiонерного товариства "Торговельно-пiдприємницький центр"
за результатами фiнансово-господарської дiяльностi товариства за 2011 рiк

1. Черговi рiчнi загальнi збори акцiонерiв публiчного акцiонерного товариства "Торговельно-пiдприємницький центр" (надалi - Товариство), якi вiдбулися 18 квiтня 2012 року, прийняли рiшення про виплату дивiдендiв акцiонерам Товариства за результатами фiнансово-господарської дiяльностi Товариства за 2011 рiк (протокол № 01-2012 вiд 18 квiтня 2012 р.).
2. Частина прибутку, що направляється на виплату дивiдендiв, згiдно з рiшенням загальних зборiв, складає 480 165,84 (чотириста вiсiмдесят тисяч сто шiстдесят п'ять грн. 84 коп.) грн.
3. Розмiр дивiдендiв за результатами фiнансово-господарської дiяльностi Товариства за 2011 рiк, що припадає (нараховується) на одну акцiю, становить 0,02 (Нуль грн. нуль двi копiйки) грн.
4. Дивiденди виплачуються Товариством виключно у грошовiй формi.
5. Розмiр дивiдендiв, належний до виплати кожному акцiонеру Товариства, розраховується бухгалтерiєю Товариства, виходячи з кiлькостi акцiй Товариства, якi належать акцiонеру на дату складення перелiку осiб, якi мають право на отримання дивiдендiв.
З суми нарахованих дивiдендiв акцiонерам-фiзичним особам резидентам України та акцiонерам ?фiзичним особам нерезидентам за 2011 рiк Товариство утримує та сплачує до бюджету податок у розмiрi 5%, визначений Податковим Кодексом України (роздiл IV ст.167).
З суми нарахованих акцiонерам ? юридичним особам резидентам України дивiдендiв за 2011 рiк Товариство не утримує та не сплачує до бюджету податку.
З суми нарахованих акцiонерам-юридичним особам нерезидентам дивiдендiв за 2011 рiк Товариство утримує та сплачує до бюджету податок у розмiрi 15%, визначений Податковим Кодексом України (роздiл III ст.160).
Якщо мiж Україною та країною акцiонера нерезидента укладений мiжнародний договiр про уникнення подвiйного оподаткування, то оподаткування дивiдендiв, що виплачуються нерезидентам, може здiйснюватися за правилами такого мiжнародного договору. Для цього акцiонер нерезидент повинен надати Товариству довiдку, яка пiдтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою Україною укладений мiжнародний договiр. Така довiдка повинна бути видана компетентним (уповноваженим) органом країни нерезидента за формою, затвердженою у вiдповiдностi iз законодавством такої країни, належним чином легалiзована, перекладена у вiдповiдностi з законодавством України i є пiдставою для застосування правил оподаткування, встановлених мiжнародним договором.
У випадку, якщо сума нарахованих дивiдендiв, сума податкiв, що пiдлягають сплатi, а також сума дивiдендiв до виплати не є цiлими числами, вони округлюються до цiлої копiйки за математичними правилами:
- якщо в числi цифра, що вiдкидається, менше 5, то число округляється в меншу сторону;
- якщо в числi цифра, що вiдкидається, рiвна або бiльше 5, то число округляється в бiльшу сторону.
6. Дивiденди, нарахованi акцiонерам - нерезидентам в українськiй гривнi, виплачуються в українськiй гривнi. За письмовою заявою таких акцiонерiв дивiденди, нарахованi в українськiй гривнi, можуть виплачуватися у валютному еквiвалентi, а саме у доларах США або Евро за комерцiйним курсом на дату придбання валюти для цiлей виплати дивiдендiв. У випадку конвертацiї суми дивiдендiв у iноземну валюту за заявою акцiонера-нерезидента, витрати, якi виникають при цьому, несе акцiонер.
7. Перелiк осiб, якi мають право на отримання дивiдендiв за результатами дiяльностi Товариства у 2011 роцi, складається станом на 18 квiтня 2012 року.
8. Дата початку строку виплати дивiдендiв - 25 квiтня 2012 року.
9. Дивiденди виплачуються протягом 6 (шести) мiсяцiв з дня прийняття черговими рiчними загальними зборами акцiонерiв Товариства рiшення про виплату дивiдендiв - до 18 жовтня 2012 року.
Не отриманi акцiонерами дивiденди можуть бути отриманi у будь-який час, протягом трьох рокiв з дня прийняття черговими рiчними загальними зборами акцiонерiв Товариства рiшення про виплату дивiдендiв, за правилами, наведеними нижче.
10. Дивiденди виплачуються:
- у готiвковiй формi (шляхом виплати готiвкою через касу Товариства);
- у безготiвковiй формi (шляхом перерахування грошових коштiв на рахунок акцiонера).
11. Для одержання дивiдендiв акцiонери-фiзичнi особи або їх представники подають на iм'я голови Правлiня до приймальної Товариства (к.407) наступнi документи:
- письмову заяву (бланк надається Товариством).
У випадку заяви про безготiвкову форму виплати, акцiонер вказує у заявi реквiзити свого банкiвського рахунку.
- копiю довiдки про присвоєння iдентифiкацiйного (податкового) номеру акцiонеру;
- документ, що посвiдчує особу акцiонера (паспорт) - у випадку особистого звернення за дивiдендами;
- представник акцiонера додатково подає документ, що посвiдчує його особу (паспорт), а також належним чином засвiдчену довiренiсть або iнший документ, що пiдтверджує право представника на одержання дивiдендiв вiд iменi акцiонера.
12. Для одержання дивiдендiв акцiонери - юридичнi особи, в тому числi нерезиденти, подають iм'я голови Правлiня до приймальної Товариства (к.407) або надсилають рекомендованим поштовим вiдправленням письмову заяву довiльної формi, яка повинна мiстити наступнi реквiзити:
- повне найменування акцiонера;
- країна реєстрацiї акцiонера;
- адреса (юридична та поштова), телефон, контактна особа;
- iдентифiкацiйний код акцiонера;
- банкiвськi реквiзити акцiонера для перерахування дивiдендiв;
- iншi данi про акцiонера, якi необхiднi для виплати дивiдендiв та передбаченi чинним законодавством України та мiжнародними договорами (для нерезидентiв).
Заява повинна бути пiдписана уповноваженою особою з прикладенням печатки акцiонера юридичної особи.
У випадку подання акцiонером - юридичною особою нерезидентом заяви про виплату дивiдендiв на iноземнiй мовi, крiм росiйської, до заяви повинен бути доданий переклад її на українську мову, засвiдчений у встановленому в Українi порядку.
13. Обов'язок Товариства виплатити дивiденди акцiонеру виникає не ранiше дня отримання Товариством вiд акцiонера письмової заяви, оформленої належним чином, пiдписаної таким акцiонером або його представником, вiдповiднi повноваження якого мають бути пiдтвердженi довiренiстю, засвiдченою вiдповiдно до чинного законодавства України, та документом, що посвiдчує особу такого представника акцiонера, про форму виплати дивiдендiв з iнформацiєю про реквiзити банкiвського рахунку акцiонера (при заявi про безготiвкову форму виплати) та iдентифiкацiйним (податковим) номером акцiонера - одержувача дивiдендiв.
Вiдповiдальнiсть за своєчаснiсть, достовiрнiсть та повноту наданих банкiвських реквiзитiв покладається на акцiонера.
Витрати по оплатi Товариством переказу дивiдендiв на банкiвський рахунок акцiонера несе Товариство.
14.Якщо вiдбулися змiни, пов'язанi з iдентифiкацiєю акцiонерiв, якi мають право на отримання дивiдендiв (Прiзвище, iм'я, по-батьковi, реквiзити документiв, що засвiдчують особу (паспортнi данi), адреснi данi), таким акцiонерам необхiдно внести змiни до анкети рахунку у цiнних паперах, вiдкритого у Зберiгача. Також таким акцiонерам необхiдно представити Товариству оригiнали та копiї вiдповiдних документiв, якi пiдтверджують змiни, що вiдбулися.
Невiдповiднiсть фактичних даних до даних, що мiстяться у перелiку акцiонерiв, якi мають право на отримання дивiдендiв, унеможливить виплату дивiдендiв.
Реквiзити Зберiгача:
Назва: АТ "Брокбiзнесбанк".
Адреса: м.Київ, пр.Перемоги, 41.
Телефон: (044) 206-29-22.
Контактна особа: Герасименко Iгор Всеволодович.
15. З питань виплати дивiдендiв звертатися за мiсцезнаходженням Товариства:
03022, м.Київ, вул. Василькiвська, 34, к.407 (приймальна), к. 402 (бухгалтерiя), к.403 (вiддiл кадрiв).
16. Час прийому акцiонерiв з питань виплати дивiдендiв : з 10.00 год. до 15.00 год., обiдня перерва з 12.00 год. до 13.00 год.
17. Контактнi особи:
- фахiвець з корпоративного управлiння Сафонова Iрина Сергiївна (к.403, тел. (044) 455-91-49),
- головний бухгалтер Аврамчук Iрина Василiвна (к.402, тел. (044) 257-70-88),
- юрисконсульт Савенкова Юлiя Вiкторiвна (к. 403, тел. (044) 455-91-49).
18. Iншi поточнi питання, якi пов?язанi з виплатою дивiдендiв, вирiшуються Наглядовою радою ПАТ "ТПЦ" та, за її дорученням, Правлiнням ПАТ "ТПЦ".