Приватне акціонерне товариство "Торговельно-підприємницький центр"

Код за ЄДРПОУ: 05414775
Телефон: (044)257-50-00
e-mail: t.jaremenko@tpcentre.com.ua
Юридична адреса: 03022, м.Київ, вул.Васильківська, 34
 

Річний звіт за 2012 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Основнi принципи облiкової полiтики
Основнi положення облiкової полiтики, якi використовувались при пiдготовцi цiєї фiнансової звiтностi, вказанi нижче. Полiтика послiдовно застосовувалась у всiх перiодах, вiдображених у звiтностi.

Основа пiдготовки фiнансової звiтностi
Дана фiнансова звiтнiсть пiдготовлена у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ) в редакцiї на 01.01.2012 р. (офiцiйно опублiкованi в Українi на сайтi Мiнiстерства фiнансiв) . Датою переходу на МСФЗ прийнято 01.01.2010 року. Пiдготовка першої фiнансової звiтностi за МСФЗ здiйснювалася з врахуванням положень МСФЗ 1 «Перше застосування Мiжднародних стандартiв фiнансової звiтностi».
Дана фiнансова звiтнiсть пiдготовлена згiдно з принципами облiку за iсторичною вартiстю. Iсторична вартiсть визначається на основi справедливої вартостi винагороди, переданої в обмiн на активи.
На дату переходу визначена справедлива вартiсть iнвестицiйної нерухомостi з залученням незалежного оцiнювача (Суб'єкт оцiночної дiяльностi ПП «Авертi», сертифiкат оцiночної дiяльностi № 12320/11 от 05.08.2011 року).
Дана звiтнiсть є iндивiдуальною фiнансовою звiтнiстю станом на 31.12.2012 року. ПАТ «Торговельно-пiдприємницький центр» має дочiрнє пiдприємство ТОВ «Пром Агро Проект». В свою чергу ПАТ «Торговельно-пiдприємницький центр» являється дочiрнiм пiдприємством для Компанiї «Рибеник Акциенгезелльшафт». Згiдно з п.10 МСБУ 27 «Консолiдована та окрема фiнансова звiтнiсть» ПАТ «Торговельно-пiдприємницький центр» не складає консолiдовану фiнансову звiтнiсть.

1 Принцип нарахування
Застосовується принцип нарахування для доходiв та витрат.
Виходячи з цього принципу, доходи в Звiтi про сукупний прибуток вiдображаються в перiодi їх виникнення, а витрати - на пiдставi вiдповiдностi доходам, що забезпечує визначення фiнансового результату звiтного перiоду шляхом спiвставлення доходiв звiтного периоду з витратами, якi були здiйсненi для отримання цих доходiв.

2 Доходи вiд оренди
Договора оренди, за умовами яких до арендатора переходять всi суттєвi риски та вигоди, витiкаючi з права власностi, класифiкуються як фiнансова оренда. Всi iншi договори оренди класифiкуються як операцiйна оренда.
Дохiд вiд операцiйної оренди визнається рiвномiрно на протязi термiну оренди.
3 Надання послуг
Виручка за договорами надання послуг (виконання робiт) визнається виходячи з мiри завершеностi. Мiра завершеностi надання послуг (виконання робiт) визначається шляхом вивчення виконаної роботи з вiдображенням в облiку доходiв в тому звiтному перiодi, в якому наданi послуги.

4 Грошовi кошти та їх еквiваленти
Грошовi кошти включають готiвковi кошти в касi i кошти на банкiвських рахунках, банкiвськi депозити до запитання, iншi високолiквiднi фiнансовi вклади з термiном погашення до трьох мiсяцiв, якi вiльно конвертуються у вiдповiднi суми грошових коштiв, та ризик змiни вартостi яких, є незначним.
Вiдсотки по депозиту визнаються в складi операцiйної дiяльностi.
Звiт про рух грошових коштiв складається прямим методом.

5 Валюта
Iндивiдуальна фiнансова звiтнiсть пiдприємства представлена у валютi основного економичного середовища, в которому вона здiйснює свою дiяльнiсть (її функцiональнiй валютi). Функцiональною валютою для пiдприємства є гривна.
При пiдготовцi фiнансової звiтностi операцiї в валютi, вiдмiннiй вiд функциональної валюти («iноземна валюта»), вiдображаються за курсом валюти на дату операцiї. Грошовi статтi, вираженi в iноземнiй валютi, перераховуються за вiдповiдним валютним курсом на дату складання звiтностi. Негрошовi статтi, вiдображенi за iсторичною вартiстю, вiдображеною в iноземнiй валютi, не перераховуються.
Фiнансовий результат вiд курсовых рiзниць вiдображається в прибутку (збитках) в перiодi виникнення.
6 Фiнансовi активи
Фiнансовi iнвестицiї
Для облiку фiнансових iнвестицiй в асоцiйованi та дочiрнi пiдприємства застосовується метод участi в капиталi. Згiдно методу участi в капиталi iнвестицiя спочатку визнається за собiвартiстю, а на дату звiтностi коригується згiдно iз змiною долi iнвестора в чистих активах об'єкту iнвестування. Прибуток та збиток iнвестора включають долю iнвестора в прибутку або збитку об'екту iнвестування.
Дебiторська заборгованiсть
Для облiку дебiторської заборгованостi застосовуються МСБУ 32 "Фiнансовi iнструменти: представлення", МСБУ 39 "Фiнансовi iнструменти: визначення i оцiнка", МСФО 7 "Фiнансовi iнструменти: розкриття iнформацiї".
Розмiр резерву сумнiвних боргiв визначається по методу застосування абсолютної суми сумнiвної заборгованостi на пiдставi аналiзу платоспроможностi окремих дебiторiв.
Класифiкацiя дебiторської заборгованостi проводиться по термiнам її непогашення. Як сумнiвна розцiнюється та заборгованiсть, яка не погашена бiльше 12 мiсяцiв.
7 Основнi засоби
Для облiку основних засобiв використовується МСБУ 16 "Основнi засоби".
Основнi засоби оцiнюються за iсторичної вартiстю. Таким чином, пiсля визнання активом, об'єкт основних засобiв облiковується за його собiвартiстю за вирахуванням накопиченої амортизацiї та збиткiв вiд зменшення корисностi.
Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнейним методом, виходячи з термiну корисного використання, починаючи з мiсяца, наступного за мiсяцем, в якому об'єкт стал пригодним до використання. Лiквiдацiйна вартiсть вважається рiвною нулю. Нарахування амортизацiї припиняється, починаючи з мiсяца, наступного за мiсяцем вибуття об'єкту основних засобiв.
Термiни корисного використання встановлюються в залежностi вiд класифiкацiї основного засоба за наступними групами:
будiвлi та споруди вiд 5 до 50 рокiв;
комп'ютери, принтери, телефони – 4 роки;
кондицiонери – 5 рокiв;
обладнання та iнструменти – 5 рокiв;
холодильники, пилесоси – 5 рокiв;
автомобiлi – 7 рокiв;
офiснi меблi – 8 рокiв;
сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої – 10 рокiв.
Необоротнi матерiальнi активи, вартiстю до 2 500 грн. включно, вважаються малоцiнними, i вартiсть таких активiв вiдноситься на витрати в момент їх визнання.
Первiсна вартiсть основних засобiв збiльшується на суму витрат, пов'язаних з полiпшенням об'єкту (модернiзацiя, добудова, реконструкцiя и т.i.), яке призводить до збiльшення майбутнiх економiчних вигiд. Витрати, якi здiйснюються для пiдтримання об'єкту в станi придатному для використання, включаються в склад витрат.
Очiкуванi термiни корисного використання, балансова вартiсть i метод нарахування амортизацiї основних засобiв аналiзується в кiнцi кожного року, при цьому всi змiни в оцiнках вiдображаються у звiтностi без перегляду порiвняльних показникiв.
Дохiд або збиток вiд продажу чи iншого вибуття об'єктiв основних засобiв визначається як рiзниця мiж цiною продажу та балансовою вартiстю цих об'єктов.
8 Iнвестицiйна нерухомiсть
Iнвестицiйна нерухомiсть представляє собою об'єкти, якi використовуються для отримання орендної плати та/або прирощення капиталу (в тому числi об'єкти, що будуються).
Для облiку iнвестицiйної нерухомостi використовується МСФЗ 40 "Iнвестицiйна нерухомiсть".
На момент переходу iнвестицiйна нерухомiсть вiдображена у фiнансовiй звiтностi за справедливою вартiстю (проведена оцiнка з залученням незалежного оцiнщика), а для подальшого облiку iнвестицiйної нерухомостi використовується модель собiвартостi. Тобто об'єкт облiковується за його собiвартiстю, зменшеною на суму амортизацiї з врахуванням збиткiв вiд зменшення корисностi та вигод вiд її вiдновлення.
Бiльшу частину площ будiвель та споруд передано в операцiйну оренду. Нерухомiсть, яка занята ПАТ «Торговельно-пiдприємницький центр», розглядається як iнвестицiйна нерухомiсть, навiть якщо ця частина не утримується з iнвестицiйною метою. Тому, весь об'єкт нерухомостi вiдноситься до iнвестицiйної нерухомостi.
Сума дооцiнки будiвель та споруд, яка виникла пiсля оцiнки iнвестицiйної нерухомостi за справедливою вартiстю на момент переходу на МСФЗ, щомiсячно вiдноситься на нерозподiлений прибуток рiвними частками виходячи iз термiну корисного використання об'єктiв.
9 Нематерiальнi активи
Для облiку нематерiальних активiв застосовується МСБУ 38 "Нематерiальнi активи".
Нематерiальнi активи оцiнюються за iсторичною вартiстю. Таким чином, пiсле визнання активом, нематерiальний актив облiковується за його собiвартiстю за вирахуванням накопиченої амортизацiї та збиткiв вiд зменшення корисностi.
Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується прямолiнiйним методом, виходячи iз термiну корисного використання, починаючи з мiсяца, наступного за мiсяцем, в якому актив став придатним до використання. Лiквiдацiйна вартiсть вважається рiвною нулю. Нарахування амортизацiї припиняється, починаючи з мiсяца, наступного за мiсяцем вибуття нематерiального активу.
Термiн корисного використання нематерiальних активiв - 5 рокiв.
Очiкуванi термiни корисного використання та метод нарахування амортизацiї аналiзуються в кiнцi кожного звiтного перiоду, при цьому всi змiни в оцiнках вiдображаються у звiтностi без перегляду порiвняльних показникiв.
10 Необоротнi активи, призначенi для продажу
Необоротнi активи та групи активiв класифiкуються як призначенi для продажу, якщо їх балансова вартiсть буде вiдшкодована в основному не в процесi використання у виробничiй дiяльностi, а при наступному продажу. Дана умова вважається виконаною, якщо актив (чи група активiв) може бути проданим у своєму поточному станi, та iснує висока вiрогiднiсть продажу.
Керiвництво повинно закiнчити продаж активу на протязi одного року з моменту його класифiкацiї як призначеного для продажу.
Необоротнi активи (та групи активiв), класифiкованi як призначенi для продажу, оцiнюються за найменшою з двох величин: залишкової вартостi на момент рекласифiкацiї та справедливої вартостi за вирахуванням затрат на продаж.
11 Запаси
Запаси оцiнюються за найменшою з двох величин: собiвартостi та можливої чистої реалiзацiйної вартостi. Метод оцiнки вибуття запасiв – за собiвартiстю перших за часом надходження (FIFO).

12 Винагорода робiтникiв
Заробiтна плата робiтникiв, яка вiдноситься до трудової дiяльностi звiтного перiоду, визнається витратами звiтного перiоду.
Пiдприємство зобов'язано здiйснювати встановленi вiдрахування з єдиного соцiального внеску до Пенсiйного фонду України. Цi витрати вiдносяться до витрат поточного перiоду. Всi кошти, що перераховуються до Пенсiйного фонду України, сплачуються в формi страхових внескiв, якi розраховуються шляхом застосування до суми нарахованої зарабiтної плати кожного робiтника вiдсоткової ставки яка визначається на пiдставi дiючого законодавства.
13 Формування резерву на оплату вiдпусток
Створюється резерв на оплату вiдпусток робiтникiв та виконання гарантiйних зобов'язань.

14 Формування резервiв майбутнiх витрат
Резерви майбутнiх витрат вiдображаються в облiку, коли є зобов'язання, якi виникли у результатi минулих подiй, та iснує висока вiрогiднiсть того, що їх буде необхiдно погасити, а розмiр таких зобов'язань може бути оцiнено.
Розмiр резерву майбутнiх витрат, що вiдображається в облiку, представляє собою найкращу оцiнку суми, необхiдної для погашення зобов'язань, визначену на звiтну дату з урахуванням рискiв та невизначеностей, характерних для цих зобов'язань. Якщо величина резерву майбутнiх витрат розраховується на пiдставi передбачуваних грошових потокiв з погашення зобов'язань, то резерв майбутнiх витрат визначається як дисконтована вартiсть таких грошових потокiв.
Зобов'язання по збитковим договорам враховуються в складi резерву майбутнiх витрат i оцiнюються по тим же принципам. Договiр вважається збитковим, якщо пiдприємство прийняло на себе договiрнi зобов'язання, виконання яких пов'язано з неминучими збитками, тобто сума витрат по виконанню зобов'язань перебiльшує економiчнi вигоди, якi iмовiрно будуть отриманi згiдно iз договором.
15 Податок на прибуток
Витрати з податку на прибуток представляють собою суму поточного та вiдстроченого податку.
Поточний податок
Сума поточного податку визначається виходячi з розмiру оподатковуваного прибутку за рiк.
Оподатковуваний прибуток вiдрiзняється вiд прибутку, вiдображеного у фiнансовому звiтi через статтi доходiв чи витрат, що пiдлягають оподаткуванню або вирахуванню для цiлей оподаткування в iншi роки, а також виключає взагалi тi що не пiдлягають оподаткуванню або вирахуванню для цiлей оподаткування статтi. Зобов'язання за поточним податком на прибуток розраховуються з використанням ставок оподаткування, затверджених законодавством на звiтну дату.
Вiдстрочений податок
Вiдстрочений податок признається у вiдношеннi тимчасових рiзниць мiж балансовою вартiстю активiв та зобов'язань, вiдображених у фiнансовiй звiтностi, та вiдповiдними даними податкового облiку, якi використовуються при розрахунку оподатковуваного прибутку. Вiдстроченi податковi зобов'язання, як правило, вiдображаються з урахуванням всiх оподатковуваних тимчасових рiзниць. Вiдстроченi податковi активи вiдображаються з урахуванням всiх вiд'ємних тимчасових рiзниць при умовi високої вiрогiдностi наявностi в майбутньому оподатковуваного балансового прибутку, для використання цих тимчасових рiзниць.
Податковi активи та зобов'язання не вiдображаються у фiнансовiй звiтностi, якщо тимчасовi рiзницi пов'язанi з гудвiлом або виникають внаслiдок первiсного визнання iнших активiв та зобов'язань в рамках угод (окрiм угод по об'єднанню бiзнесу), якi не впливають на оподатковуваний та бухгалтерський прибуток.
Вiдстроченi податковi активи та зобов'язання з податку на прибуток розраховуються з використанням ставок оподаткування (а також положень податкового законодавства), якi були затвердженi законодавством на звiтну дату та, як передбачається, будуть дiяти в перiод реалiзацiї податкового активу чи погашення зобов'язання.
Вiдстроченi податковi активи та зобов'язання вiдображаються у звiтностi звернуто, якщо вiдносяться до податку на прибуток, що стягується одним податковим органом.
Нарахування вiдстроченого податкового активу або зобов'язання проводиться на дату складання рiчної фiнансової звiтностi.
Поточний та вiдстрочений податок за звiтний перiод
Поточнi та вiдстроченi податки визнаються в прибутках та збитках, крiм випадкiв, коли вони вiдносяться до статей, що прямо вiдносяться до складу iншого сукупного доходу або власного капiталу (у цьому випадку вiдповiдний податок також визнається напряму в капiталi), або коли вони визнаються в результатi первiсного вiдображення угод по об'єднанню бiзнесу. Податковий ефект угод по об'єднанню бiзнесу вiдображається при облiку цих угод.

1. Нематерiальнi активи
в тис.грн.
Залишок на 1 сiчня 2012 року
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 18, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) 2, Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 24.
Накопичена амортизацiя
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) (14), Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) (1), Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 0, Разом (15) Чиста балансова вартiсть
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 4, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) 1, Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 9
За перiод, що закiнчився 31 грудня 2012 року
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 4, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) 1, Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 9
Курсовi рiзницi 0
Прирiст вартостi в результатi переоцiнки 0
Збиток вiд знецiнення 0
Збiльшення (придбання, модернiзацiя) 0
Зменшення (вибуття) 0
Амортизацiя за звiтний перiод
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) (2), Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) (1), Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) -, Разом (3) Чиста балансова вартiсть на 31.12.2012
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 2, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) - Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 6
Стан на 31 грудня 2012 року
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 18, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) 2, Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 24
Прирiст чи збиток в результатi переоцiнки -
Накопичена амортизацiя
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) (16), Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) (2), Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 0, Разом (18)
Чиста балансова вартiсть
Авторське право та сумiжнi з ним права (програмне забезпечення) 2, Iншi нематерiальнi активи (телефоннi номери) 0, Невведенi в експлуатацiю (1С версiя 8) 4, Разом 6

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

2. Iнвестицiйна нерухомiсть
в тис.грн.
Iнвестицiйна нерухомiсть
Залишок на 1 сiчня 2012 року 202 161 202 161
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 202 161, Незавершене будiвництво 0, Разом 202 161
Прирiст чи збиток в результатi переоцiнки
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 0, Незавершене будiвництво 0, Разом 0
Накопичена амортизацiя
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди (9 266), Незавершене будiвництво 0, Разом (9 266)
Чиста балансова вартiсть
За перiод, що закiнчився 31 грудня 2012 року
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 192 895, Незавершене будiвництво 0, Разом 192 895
Чиста балансова вартiсть на початок року
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 192 895, Незавершене будiвництво 0, Разом 192 895
Курсовi рiзницi 0
Збiльшення (придбання, модернiзацiя) 0
Зменшення (вибуття) 0
Амортизацiя за звiтний перiод
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди (4 668), Незавершене будiвництво 0, Разом (4 668)
Чиста балансова вартiсть на 31.12.2012
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 188 227, Незавершене будiвництво 0, Разом 188 227
Стан на 31 грудня 2012 року
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 202 161, Незавершене будiвництво 0, Разом 202 161
Прирiст чи збиток в результатi переоцiнки 0
Накопичена амортизацiя
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди (13 934), Незавершене будiвництво 0, Разом (13 934)
Чиста балансова вартiсть
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0, Будинки, споруди 188 227, Незавершене будiвництво 0, Разом 188 227

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

3. Основнi засоби
в тис.грн.
Залишок на 1 сiчня 2012 року
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 63
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 148
Транспортнi засоби (автомобiлi) 271
Офiснi меблi 52
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 357
Разом 891
Прирiст чи збиток в результатi переоцiнки
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 0
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 0
Транспортнi засоби (автомобiлi) 0
Офiснi меблi 0
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 0
Разом 0
Накопичена амортизацiя
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) (44)
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) (115)
Транспортнi засоби (автомобiлi) (239)
Офiснi меблi (46)
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) (317)
Разом (761)
Чиста балансова вартiсть
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 19
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 33
Транспортнi засоби (автомобiлi) 32
Офiснi меблi 6
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 40
Разом 130
За перiод, що закiнчився 31 грудня 2012 року -
Чиста балансова вартiсть на початок року - 19 33 32 6 40 130
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 19
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 33
Транспортнi засоби (автомобiлi) 32
Офiснi меблi 6
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 40
Разом 130
Курсовi рiзницi
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 0
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 0
Транспортнi засоби (автомобiлi) 0
Офiснi меблi 0
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 0
Разом 0
Збiльшення (придбання, модернiзацiя)
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 4 844
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 30
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 21
Транспортнi засоби (автомобiлi) 162
Офiснi меблi 0
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 0
Разом 5 057
Зменшення (вибуття)
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 0
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 0
Транспортнi засоби (автомобiлi) 0
Офiснi меблi 0
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 0
Разом 0
Амортизацiя за звiтний перiод
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) (10)
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) (14)
Транспортнi засоби (автомобiлi) (15)
Офiснi меблi (1)
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) (7)
Разом (47)
Чиста балансова вартiсть на 31.12.2012
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 4 844
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 39
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 40
Транспортнi засоби (автомобiлi) 179
Офiснi меблi 5
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 33
Разом 5 140
Стан на 31 грудня 2012 року
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 4 844
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 39
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 169
Транспортнi засоби (автомобiлi) 433
Офiснi меблi 52
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 357
Разом 5 948
Прирiст чи збиток в результатi переоцiнки -
Накопичена амортизацiя
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 0
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) (54)
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) (129)
Транспортнi засоби (автомобiлi) (254)
Офiснi меблi (47)
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) (324)
Разом (808)
Чиста балансова вартiсть
Земля (в т.ч. право на вiчне користування) 0
Будинки, споруди 4 844
Офiсне обладнання (комп'ютери, принтеры, телефони) 39
Обладнання та iнструменти (кондицiонери, холодильники, обладнання) 40
Транспортнi засоби (автомобiлi) 179
Офiснi меблi 5
Iнше (сигналiзацiї, контрольнi системи та пристрої) 33
Разом 5 140

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

4. Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї
в тис.грн.
Найменування показника
Фiнансовi iнвестицiї, якi облiковуються за методом участi в капiталi у:
асоцiйованi пiдприємства 31.12.2012. - 0, 31.12.2011. - 0
дочiрнi пiдприємства 31.12.2012. - 2 807, 31.12.2011. - 2 794
сумiсну дiяльнiсть 31.12.2012.- 0, 31.12.2011.- 0
Iншi фiнансовi iнвестицiї у:
долi та паї статутних капиталiв iнших пiдприємств 31.12.2012.- 0, 31.12.2011.- 0
акцiї 31.12.2012.- 0, 31.12.2011.- 0
облiгацiї 31.12.2012.- 0, 31.12.2011.- 0
iнше 31.12.2012.- 0, 31.12.2011.- 0
Разом 31.12.2012. -2 807, 31.12.2011. - 2 794


Змiни фiнансової iнвестицiї за звiтний рiк 2012 2011
Доля в статутному капиталi ТОВ "Пром Агро Проект", в % 2012 р.-93,51, 2011 р.- 93,333
Вартiсть фiнансової iнвестицiї на початок року 2012 р.-2763 , 2011 р.-2763
Збiльшення вартостi фiнансової iнвестицiї за рiк 2012 р.-118, 2011 р.- 56
Зменшення вартостi фiнансової iнвестицiї за рiк (збиток вiд участi в капиталi) 2012 р.- (74), 2011 р.- (25)
Вартiсть фiнансової iнвестицiї на кiнець року 2012 р.-2807, 2011 р.- 2794

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

5. Запаси
в тис.грн.
Види
Матерiали 31.12.2012 р.-33, 2011 р.- 31
Напiвфабрикати та продукти у виробництвi 31.12.2012 р.-0, 2011 р.- 0
Готова продукцiя 31.12.2012 р.-0, 2011 р.- 0
Товари 31.12.2012 р.-0, 2011 р.- 0
Разом31.12.2012 р.-33, 2011 р.- 31 1

6. Дебiторська заборгованiсть
6-a. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги

в тис.грн.
31.12.2012
Вид заборгованостi
до 12 мiсяцяв 31.12.2012. – 458; 31.12.2011. - 331
вiд 12 мiсяцiв 31.12.2012. – 340; 31.12.2011. - 340
створений резерв сумнiвної заборгованостi 31.12.2012. –(378); 31.12.2011. (340)
Дебiторська заборгованiсть - нетто 31.12.2012. – 420; 31.12.2011. - 331
В звiтному перiодi дебиторська заборгованiсть по цiй статтi представляє собою заборгованiсть по аренднiй платi, комунальним послугам.

6-б. Короткострокова дебiторська заборгованiсть за виданими авансами
в тис.грн.
Вид заборгованостi

Дебiторська заборгованiсть за виданими авансами за роботи та послуги 31.12.2012. – 450; 31.12.2011. - 411
Iнша дебiторська заборгованiсть 31.12.2012. – 34; 31.12.2011. - 34
Разом 31.12.2012. – 484; 31.12.2011. - 445

6-в. Короткострокова дебiторська заборгованiсть бюджетом
в тис.грн.
Вид податку
Податок з доходiв фiзичних осiб 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 0
Податок на прибуток 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 97
Податок на додану вартiсть 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 0
Iншi податки 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 0
Разом 31.12.2012. –0; 31.12.2011. - 97

6-г. Короткострокова дебiторська заборгованiсть за нарахованими доходами
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Вiдсотки по депозиту 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 2
Разом 31.12.2012. –0; 31.12.2011. - 2

6-д. Iнша короткострокова дебiторська заборгованiсть
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Заборгованiсть по фiнансовiй допомозi 31.12.2012. –115; 31.12.2011. -115
Заборгованiсть по соцiальному страхуванню 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 24
Iнша заборгованiсть 31.12.2012. – 34; 31.12.2011. - 0
Разом 31.12.2012. – 149; 31.12.2011. - 139

6-е. Iншi оборотнi активи
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Розрахунки з контрагентами по податковим зобов'язанням з ПДВ 31.12.2012. – 7; 31.12.2011. - 11
Разом 31.12.2012. – 7; 31.12.2011. - 11

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

7. Грошовi кошти та їх еквiваленти
в тис.грн.
Грошовi кошти в касi в нацiональнiй валютi 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 0
Грошовi кошти на розрахункових рахунках в нацiональнiй валютi 31.12.2012. – 3 305; 31.12.2011. – 1 245
Грошовi кошти на депозитному рахунку в нацiональнiй валютi (короткостроковi депозити) 31.12.2012. – 1 700; 31.12.2011. – 1 000
Разом грошових коштiв та їх еквiвалентiв в нацiональнiй валютi 31.12.2012. – 5 005; 31.12.2011. – 2 245
Грошовi кошти в касi та iноземнiй валютi - -31.12.2012. – 0; 31.12.2011. - 0
Грошовi кошти на розрахункових рахунках в iноземнiй валютi 31.12.2012. – 1 279; 31.12.2011. - 0
Разом грошових коштiв в iноземнiй валютi 31.12.2012. – 1 279; 31.12.2011. - 0
Разом грошових коштiв 31.12.2012. – 6 284; 31.12.2011. – 2 245

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

8. Статутний капiтал
в тис.грн.
И'мя учасника 2012 2011
Кiлькiсть акцiй Доля, тис.грн. Доля, % Кiлькiсть акцiй Доля, тис.грн. Доля, %
«Рибеник Акциенгезелльшафт»
2012
Кiлькiсть акцiй 22 026 517
Доля, тис.грн. 1 101
Доля, % 91,7455
2011
Кiлькiсть акцiй 22 026 517
Доля, тис.грн. 1 101
Доля, % 91,7455
ТОВ "КТТЮ-Груп"
2012
Кiлькiсть акцiй 921 932
Доля, тис.грн. 46
Доля, % 3,84
2011
Кiлькiсть акцiй 921 932
Доля, тис.грн. 46
Доля, % 3,84
Чиж К.А.
2012
Кiлькiсть акцiй 871 771
Доля, тис.грн. 44
Доля, % 3,6312
2011
Кiлькiсть акцiй 425
Доля, тис.грн. 0
Доля, % 0,0018
iншi акцiонери
2012
Кiлькiсть акцiй 188 072
Доля, тис.грн. 9
Доля, % 0,7833
2011
Кiлькiсть акцiй 1 059 418
Доля, тис.грн. 53
Доля, % 4,4127
Разом
2012
Кiлькiсть акцiй 24 008 292
Доля, тис.грн. 1 200
Доля, % 100
2011
Кiлькiсть акцiй 24 008 292
Доля, тис.грн. 1 200
Доля, % 100


ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

9. Додатковий капiтал
в тис.грн.
Найменування показазника сума
Станом на 1 сiчня 2012 р. 184 976
Списання резерву переоцiнки по iнвестицiйнiй нерухомостi (4 374)
Станом на 31 грудня 2012 р. 180 602

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

10. Резервний капiтал
в тис.грн.
Найменування показника сума
Станом на 1 сiчня 2012 р. 180
Нарахування резервного капiталу 0
Станом на 31 грудня 2012 г. 180
Станом на 31.12.2012 р. розмiр Резервного капiталу вiдповiдає встановленому законодавством (не менше 15% вiд статутного капiталу).
ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

11. Нерозподiлений прибуток
в тис.грн.
Найменування показника сума
Станом на 1 сiчня 2012 р. 15 560
Прибуток (збиток) за 2012 рiк 3 873
Дивiденди (480)
Виправлення помилок попереднiх рокiв 0
Реiнвестицiя прибутку в Статутний капiтал 0
Станом на 31 грудня 2012 р. 18 953

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

12. Забезпечення та резерви
в тис.грн.
Вид забезпечення
Забезпечення на виплату вiдпусток працiвникам 31.12.2012.- 683; 31.12.2011.- 411
Iншi забезпечення (забезпечення на майбутнi витрати - на аудит звiтного року.) 31.12.2012.- 64; 31.12.2011.- 139
Разом 31.12.2012.- 747 ; 31.12.2011. - 550


Найменування показника
Станом на 01.01.2012р. Забезпечення на оплату вiдпусток робiтникам року 411, Iншi забезпечення 139, Разом 550
Нараховано (створено) Забезпечення на оплату вiдпусток робiтникам року 724, Iншi забезпечення 64, Разом 788
Використано у звiтному роцi Забезпечення на оплату вiдпусток робiтникам року 452, Iншi забезпечення 139, Разом 591
Станом на 31 грудня 2012 року Забезпечення на оплату вiдпусток робiтникам року 683, Iншi забезпечення 64, Разом 747

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

13. Довгострокова кредиторська заборгованiсть пов'язаним особам
в тис.грн.
Капл Мартин 31.12.2012. – 114, 31.12.2011. – 97, до дисконтування – 221;
Томаш Теппер 31.12.2012. – 120, 31.12.2011. – 102, до дисконтування – 234;
Трiска Алеш 31.12.2012. – 168, 31.12.2011. – 142, до дисконтування – 325;
Фiнпроектсервiс ТОВ 31.12.2012. – 168, 31.12.2011. – 142, до дисконтування – 325;
Разом 31.12.2012. – 570, 31.12.2011. – 483, до дисконтування – 1 105;

Довгострокова кредиторська заборгованiсть на загальну суму 1 105 тис.грн. представляє собою заборгованiсть за придбання
фiнансової iнвестицiї ( часток ТОВ "Пром Агро Проект")
Виникла у 2009 роцi.
Заборгованiсть продисконтована виходячи iз ставки 18%, перiод дисконтування 7 рокiв (2010 - 2016).

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата

14. Короткостроковi зобов'язання

14-а. Короткостроковi зобов'язання за послуги та поставки
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Кредиторська заборгованiсть за ремонтнi роботи. 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. – 0;
Кредиторська заборгованiсть за роботи та послуги. 31.12.2012. – 13; 31.12.2011. –10
Разом 31.12.2012. – 13; 31.12.2011. –10

14-б. Короткостроковi зобов'язання по податкам та зборам
в тис.грн.
Вид податку
Податок з доходiв фiзичних осiб 31.12.2012. –47; 31.12.2011. – 36;
Податок на прибуток 31.12.2012. – 116; 31.12.2011. – 0;
Податок на додану вартiсть 31.12.2012. – 203; 31.12.2011. – 151;
Iншi податки 31.12.2012. – 112; 31.12.2011. – 112;
Разом 31.12.2012. – 478; 31.12.2011. – 299;


14-в. Короткосроковi зобов'язання з оплати працi
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Заборгованiсть з оплати працi, термiн виплати якої не наступив 31.12.2012. – 391; 31.12.2011. – 242;
Прострочена заборгованiсть з оплати працi 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. – 0
Разом 31.12.2012. – 391; 31.12.2011. – 242


14-г. Iншi короткостроковi зобов'язання
в тис.грн.
Вид заборгованостi
Заборгованiсть перед спiвробiтниками з пiдзвiтних сум 31.12.2012. – 0; 31.12.2011. – 0;
Розрахунки з контрагентами з податкового кредиту 31.12.2012. – 64; 31.12.2011. – 56;
Внески в Профкомiтет, оренда держмайна, iншi кредитори 31.12.2012. – 86; 31.12.2011. – 37
Разом 31.12.2012. – 150; 31.12.2011. – 93

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

15. Вiдстрочений податок на прибуток
в тис.грн.
Найменування показника
Статтi Зобов'язань, за якими виникли тимчасовi рiзницi
Власний капiтал
Забезпечення на оплату вiдпусток робiтникам Балансова вартiсть 683;Податкова база 0; Тимчасова рiзниця мiж МСФЗ та податковою базою(683); Податкова база
0,19; вiдстрочений податок (130)
Забезпечення на майбутнi витрати Балансова вартiсть 64;Податкова база 0; Тимчасова рiзниця мiж МСФЗ та податковою базою(64); Податкова база
0,19; вiдстрочений податок (12)
Резерв сумнiвних боргiв Балансова вартiсть 378;Податкова база 0; Тимчасова рiзниця мiж МСФЗ та податковою базою(378); Податкова база
0,19; вiдстрочений податок (72)
Вiдстрочений податок на прибуток станом на 31.12.2012 р.: Балансова вартiсть 0;Податкова база 0; Тимчасова рiзниця мiж МСФЗ та податковою базою(1 125); Податкова база
0; вiдстрочений податок (214)
вiдстрочений податковий актив 214
вiдстрочене податкове зобов'язання 0

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

16. Iншi операцiйнi доходи
в тис.грн.
Доходи вiд курсових рiзниць 2012 р. – 0, 2011 р.- 0 ;
Доходи вiд списання кредиторської заборгованостi 2012 р. – 0, 2011 р.- 1 ;
Доходи вiд реалiзацiї необоротних активiв - 2012 р. – 0, 2011 р.- 0 ;
Отриманi штрафи, пенi, неустойки 2012 р. – 0, 2011 р.- 5 ;
Вiдшкодування ранiше списаної дебiторської заборгованостi 2012 р. – 0, 2011 р.- 30 ;
Агентськi послуги 2012 р. – 71, 2011 р.- 76 ;
Вiдшкодування загублених перепусток 2012 р. – 0, 2011 р.- 1 ;
Страхове вiдшкодування 2012 р. – 0, 2011 р.- 0 ;-
Вiдсотки отриманi 2012 р. – 454, 2011 р.- 102 ;
Разом 2012 р. – 525, 2011 р.- 215 ;

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

17. Iншi операцiйнi витрати
в тис.грн.
Витрати вiд курсових рiзниць 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Сумнiвнi борги 2012 р. – 38; 2011 р .- 0;
Штрафи, пенi, неустойки 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Збиток вiд реалiзацiї необоротних активiв 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Списання необоротних активiв 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Амортизацiя невиробничих основних засобiв 2012 р. – (7); 2011 р .- (4);
Витрати з оцiнки будiвлi державної власностi - їдальнi (для приватизацiї або отримання в оренду) 2012 р. – (18); 2011 р .- (84);
Судовi витрати - 2012 р. – 0; 2011 р .- (4);
Вiдрахування до профкомiтету 0,3% 2012 р. – (28); 2011 р .- (23);
Благодiйнiсть 2012 р. – (5); 2011 р .- (5);
Вiдшкодування пiльгових пенсiй 2012 р. – (36); 2011 р .- (34)
Витрати ПДВ на залишкову вартiсть реалiзованих необоротних активiв 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Витрати з ремонтiв 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Придбання запасiв (малоцiнних предметiв) - 2012 р. – 0; 2011 р .- 0;
Iнше 2012 р. – (413); 2011 р .- (4);
Разом 2012 р. – (545); 2011 р .- (158);

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

18. Фiнансовi доходи та витрати
в тис.грн.
Фiнансовi доходи 2012 р. -0; 2011 р. – 0;
Дивiденди 2012 р. 2012 р. -0; 2011 р. – 0;
Фiнансовi витрати 2012 р. – 87; 2011 р. - 73
Витрати вiд дисконтування довгострокової кредиторської заборгованостi 2012 р. – 87; 2011 р. - 73

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

19. Податок на прибуток
в тис.грн.
Найменування показника
Поточний податок на прибуток 2012 р. - 1 180; 2011 р . - 754 ;
Вiдстрочений податковий актив на початок року 2012 р. - 153; 2011 р . - 0 ;
Вiдстрочений податковий актив на кiнець року 2012 р. - 214; 2011 р . - 153 ;
Вiдстрочене податкове зобов'язання на початок року 2012 р. -0; 2011 р . - 450 ;
Вiдстрочене податкове зобов'язання на кiнець року 2012 р. - 0; 2011 р . - 0 ;
Вiдображено у звiтi про сукупний прибуток 2012 р. - 1 180; 2011 р . - 151 ;
в тому числi:
поточний податок на прибуток 2012 р. - 1 180; 2011 р . - 754 ;
зменшення (збiльшення) вiдстрочених податкових активiв 2012 р. - 61; 2011 р . – (153);
зменшення (збiльшення) вiдстрочених податкових зобов'язань 2012 р. - 0; 2011 р . – (450) ;
Вiдображено у звiтi про капiтал 2012 р. - 0; 2011 р . - 0 ;
в тому числi:
поточний податок на прибуток 2012 р. - 0; 2011 р . - 0 ;
зменшення (збiльшення) вiдстрочених податкових активiв 2012 р. - 0; 2011 р . - 0 ;
зменшення (збiльшення) вiдстрочених податкових зобов'язань 2012 р. - 0; 2011 р . - 0 ;

ПАТ "Торговельно-пiдприємницький центр" Звiтна дата 31.12.2012

20. Iншi грошовi надходження та iншi платежi вiд операцiйної дiяльностi
в тис.грн.
Найменування показника
Iншi надходження вiд операцiйної дiяльностi 2012 р. – 771; 2011 р .- 179 ;
вiдсотки з депозиту 2012 р. – 455; 2011 р . – 101;
сплата простроченої заборгованостi ранiше списаної 2012 р.-0; 2011 р. -30;
страхове вiдшкодування 2012 р. – 0; 2011 р .- 0 ;
часткова оплата путiвки 2012 р. – 0; 2011 р .- 1 ;
внесення невикористаних коштiв вiд пiдзвiтних осiб 2012 р. – 21; 2011 р .- 44 ;
iнше 2012 р. – 295; 2011 р .- 3 ;
Iншi грошовi платежi вiд операцiйної дiяльностi 2012 р. – 315; 2011 р .- 147 ;
страхування 2012 р. – 0; 2011 р .- 38 ;
профспiлковi внески 2012 р. – 9; 2011 р .- 28 ;
послуги банку 2012 р. – 62; 2011 р .- 53 ;
вiдшкодування державного мита, iнформацiйнi послуги 2012 р. – 0; 2011 р .- 3 ;
благодiйнiсть 2012 р. – 5; 2011 р .- 5 ;
дозвiл на працевлаштування iноземцiв 2012 р. – 9; 2011 р .- 7 ;
штрафи, пенi 2012 р. – 0; 2011 р .- 0 ;
iнше 2012 р. – 230; 2011 р .- 13 ;

--

--